Beroepsopleiding: Consultant Ayurvedische Gezondheidszorg

De Beroepsopleiding Consultant Ayurvedische Gezondheidszorg is een intensieve en praktische studie die speciaal is samengesteld voor medische studenten, therapeuten, gezondheidswerkers en adviseurs op het gebied van voedsel & leefstijl. Ze is bedoeld om de holistische gezondheidsbenadering van Ayurveda zelfstandig te beoefenen of aan een bestaande praktijk toe te voegen.

Ayurveda is een van de belangrijkste praktische toepassingen van de Vedische wetenschap. Ze is gebaseerd op het inzicht in het geheel van bestaan, schepping en menselijke evolutie en hoe deze kennis succesvol in het leven van alledag toe te passen. De Ayurvedische benadering is holistisch, dat wil zeggen dat ze geest, lichaam, gedrag en omgeving als een eenheid beschouwt.

Leerdoelen

De ayurvedische studie bestaat uit 14 modules, waarbij elke module in studie-eenheden is onderverdeeld. Thema’s die worden behandeld zijn onder meer de fundamenten en principes van ayurveda, preventie en heling van ziekten, de ayurvedische anatomie, de spijsvertering, dieet en voedselleer, reinigingsmethoden (panchakarma), ziekten en hun remedies, kruidentherapie, ayurvedische dagelijkse routine & leefstijl. Aan het eind wordt gevraagd een scriptie te schrijven over een – in overleg met de docent – zelf te bepalen thema van ongeveer 30-40 pagina’s.

Studietempo

Afstandsonderwijs biedt de student de gelegenheid om zijn eigen studietempo te bepalen. Elke module bestaat uit een les die samen met de vragen en opdrachten over de stof aan de student wordt toegestuurd. De vragen en opdrachten dienen schriftelijk te worden beantwoord en aan de docent worden terug gestuurd. De docent becommentarieert het werk en aan het einde van de studie of opleiding wordt gevraagd een scriptie van ca. 20-30 pagina’s te schrijven. Er bestaat altijd de mogelijkheid om over een bepaald onderwerp contact op te nemen met de docent, persoonlijk of via email of Skype.

Voor meer informatie, zoals over de intake procedure en studiekosten, kan contact worden opgenomen met de docent Narada Kush (naradakush@gmail.com).

Deze online beroepsopleidingen worden aangeboden door het DUC Educational Centre in samenwerking met de Blue Star Academie. DUC is geaccrediteerd door de Stichting Nederlands Register Opleidingen in integrale en complementaire zorg (SNRO).

Beroepsopleidingen

Prof. Narada Kush
Vedische Leraar

Docent/Tutor voor alle online studieprogramma’s

Prof. Narada Kush heeft een brede ervaring op het gebied van opleidingen, trainingen en workshops, persoonlijke begeleiding en advies, schrijven en Vedisch (afstands)onderwijs. Hij is een gerenommeerd specialist in een aantal facetten van de oude Indiase cultuur, zoals ayurveda, yoga-therapie & meditatie, astrologie, literatuur en architectuur. Hij is auteur van diverse boeken over de Vedische traditie van wijsheid en haar praktische toepassingen.
Hij is als (ass) Professor en Fellow verbonden aan het DUC Educational Centre, geeft colleges aan buitenlandse universiteiten en verzorgt Vedische programma’s voor instituten en centra in binnen- en buitenland.  Hij is voorzitter van de St. Blue Star Academie en is verbonden aan het Vedic Life Center te Sint-Michielsgestel (www.vediclifecenter.nl). Hij woont tegenwoordig in Hongarije.