Beroepsopleiding: Consultant Vedische Astrologie

Het doel van de leergang Consultant Vedische Astrologie is om inzicht te verkrijgen in de diepere betekenis van ons bestaan aan de hand van de Vedische Astrologie. Ze is de wiskunde van de natuur en een volledige wetenschap van de tijdsplanning van het leven.

Haar doel is om als levensagenda, wegwijzer en spirituele gids inzicht te geven in wie we zijn en wat onze specifieke rol en missie is in dit leven. Maar ze kan niet uit een boek worden geleerd. Een ervaren leraar is nodig om met de lantaarn in de hand voorop te lopen. Als je overweegt in de toekomst deze tak van de Vedische wijsheid zelf te beoefenen, is het volgen van de Opleiding Consultant Vedische Astrologie de aangewezen weg. De Vedische astrologie heeft zich ontwikkeld uit een oude traditie van wijsheid en is altijd in haar zuiverheid en compleetheid bewaard gebleven. Ze is het ideale instrument om mensen spiritueel te begeleiden, hun bestemming te helpen formuleren en verder te adviseren op hun levenspad.

Leerdoelen

In de Basisopleiding Consultant Vedische Astrologie ligt de nadruk op het stap voor stap leren interpreteren van de Vedische horoscoop en wordt geoefend in het geven van (proef)consulten. Thema’s die aan de orde komen zijn onder meer: het doel van de Vedische astrologie, de betekenissen van huizen, planeten en tekens van de dierenriem, de natuurlijke aard en kwaliteiten van de planeten, de huizen en de tekens, de eigenschappen van de ascendant, Vedische geboortekaart en bijkaarten, de huisheren, conjuncties en aspecten, levensperioden, jaarhoroscoop, gezondheidsleer en astrologische remedies.
De Basisopleiding Vedische Astrologie bestaat uit 22 modules. De leerstof wordt elke keer per module heel systematisch aangeboden en uitgelegd. Na het uitwerken van de vragen en opdrachten door de student, en bespreking hiervan, wordt een nieuwe stap gezet. Behalve enkele andere astrologische literatuur dient het uitgebreide handboek van Narada Kush ‘Vedische Astrologie & Tijdsplanning’ (ISBN 978-90-76389-09-7) als belangrijkste ondersteuning van de Opleiding. Een overzicht van de leerstof per module en een concept-overeenkomst worden op aanvraag toegestuurd (naradakush@gmail.com)

Literatuur

  • De Veda’s voor Iedereen – Narada Kush, SA Uitgeverij Amsterdam, 5de druk
  • Vedische Astrologie & Tijdsplanning – Narada Kush, SA Uitgeverij, 2de druk
  • Vedisch Leven/Leefstijl, Preventie & Zelfheling – Narada Kush, Uitgeverij Gopher BV, 2de druk

Inkijkexemplaren

Beroepsopleiding Consultant Vedische Astrologie
Beroepsopleiding Consultant Vedische Astrologie

Deze online beroepsopleidingen worden aangeboden door het DUC Educational Centre in samenwerking met de Blue Star Academie. DUC is geaccrediteerd door de Stichting Nederlands Register Opleidingen in integrale en complementaire zorg (SNRO).

Beroepsopleidingen

Prof. Narada Kush
Vedische Leraar

Docent/Tutor voor alle online studieprogramma’s

Prof. Narada Kush heeft een brede ervaring op het gebied van opleidingen, trainingen en workshops, persoonlijke begeleiding en advies, schrijven en Vedisch (afstands)onderwijs. Hij is een gerenommeerd specialist in een aantal facetten van de oude Indiase cultuur, zoals ayurveda, yoga-therapie & meditatie, astrologie, literatuur en architectuur. Hij is auteur van diverse boeken over de Vedische traditie van wijsheid en haar praktische toepassingen.
Hij is als (ass) Professor en Fellow verbonden aan het DUC Educational Centre, geeft colleges aan buitenlandse universiteiten en verzorgt Vedische programma’s voor instituten en centra in binnen- en buitenland.  Hij is voorzitter van de St. Blue Star Academie en is verbonden aan het Vedic Life Center te Sint-Michielsgestel (www.vediclifecenter.nl). Hij woont tegenwoordig in Hongarije.