Opleiding Vedische studies

Het 1 à 2-jarige studieprogramma ‘Vedische Studies’ is bedoeld voor studenten en volwassenen die zich willen verdiepen in het brede spectrum van de Vedische wetenschap.

De Veda’s zijn de oudste optekeningen van de mensheid en de heilige geschriften van bijna een miljard mensen overal in de wereld. Tegelijk zijn ze ook de minst begrepen en minst toegankelijke geschriften. Ondanks dat ze talloze malen uitgebreid zijn becommentarieerd door wetenschappers, filosofen en andere geleerden, is hun betekenis veelal onduidelijk gebleken. Uit deze studie komt naar voren dat de Veda’s alle wijsheid over het bestaan, de schepping en de evolutie van de mens bevatten. De Vedische wetenschap heeft veel beroemde geleerden over de hele wereld geinspireerd die de Veda’s als de oudste en hoogste bron van wijsheid in hun armen hebben gesloten. De Vedische geschriften openbaren niet alleen alle principes van bestaan, leven en evolutie, maar bevatten ook alle praktische middelen om deze wijsheid in het leven van alle dag toe te passen. Intensieve studie van de Veda’s verrijkt de kennis en verdiept de ervaring van iedere zoeker naar waarheid.

Leerdoelen

In deze studies verdiepen we ons in de diepere betekenis van de Veda’s en in de uitgebreide Vedische literatuur, die de Vedische mantra’s verklaart, becommentarieert en uitwerkt in tal van praktische toepassingen. Naast dieper inzicht in de wijsheid van de Upanishads komen onder meer de volgende thema’s aan de orde: de Yoga Sutra’s, Vedanta, Ayurveda, Vedische Astrologie, Ramayana, Mahabharata (inclusief Bhagavad Gita), Veda en Kwantumfysica, Pad en Doel van de Veda, Spirituele Discipline, Holistische Gezondheid, Voedselleer en Leefstijl.
Elk studieprogramma kan op ieder moment worden aangevangen. Het kan in deeltijd worden bestudeerd en omvat, afhankelijk van het studietempo, een tijdsduur van 1-1,5 jaar.

Literatuur

Van de docent wordt van de volgende literatuur gebruik gemaakt:

  • Hindoeïsme, Terug naar de Bron – Narada Kush, Saraswati Art Amsterdam, 5de druk
  • De Veda’s voor Iedereen – Narada Kush, Saraswati Art Amsterdam, 6de druk
  • Het Epos Ramayana, Narada Kush – Saraswati Art Amsterdam, 2de druk
  • Vedisch Leven/Leefstijl, Preventie & Zelfheling – Narada Kush, Uitgeverij Gopher BV, 2de druk

Deze online beroepsopleidingen worden aangeboden door het DUC Educational Centre in samenwerking met de Blue Star Academie. DUC is geaccrediteerd door de Stichting Nederlands Register Opleidingen in integrale en complementaire zorg (SNRO).

Prof. Narada Kush
Vedische Leraar

Docent/Tutor voor alle online studieprogramma’s

Prof. Narada Kush heeft een brede ervaring op het gebied van opleidingen, trainingen en workshops, persoonlijke begeleiding en advies, schrijven en Vedisch (afstands)onderwijs. Hij is een gerenommeerd specialist in een aantal facetten van de oude Indiase cultuur, zoals ayurveda, yoga-therapie & meditatie, astrologie, literatuur en architectuur. Hij is auteur van diverse boeken over de Vedische traditie van wijsheid en haar praktische toepassingen.
Hij is als (ass) Professor en Fellow verbonden aan het DUC Educational Centre, geeft colleges aan buitenlandse universiteiten en verzorgt Vedische programma’s voor instituten en centra in binnen- en buitenland.  Hij is voorzitter van de St. Blue Star Academie en is verbonden aan het Vedic Life Center te Sint-Michielsgestel (www.vediclifecenter.nl). Hij woont tegenwoordig in Hongarije.