In 1980 gaf ik mijn baan als jurist bij de rijksoverheid in Den Haag op en ben ik fulltime gaan werken voor de TM-organisatie van Maharishi Mahesh Yogi. In die tijd was dat een wereldwijde organisatie en hebben we toen heel wat afgereisd om de Vedische kennis van het leven onder de mensen te brengen.

Halverwege de tachtiger jaren begon Maharishi, als altijd omringd door een aantal deskundigen of wetenschappers, over de holistische gezondheidsbenadering van Ayurveda te spreken. Ik was meteen enthousiast, want als de wereld iets nodig had…..

In Ayurveda wordt het lichaam gezien als een tempel waarin onze ziel huist. Ons dagelijkse voedsel en onze leefstijl zijn belangrijke factoren om lichaam en geest in een goede conditie te houden. De natuur biedt in feite alles al aan wat het lichaam nodig heeft en daarom verdienen de principes van juist en gezond voedselgebruik onze volledige aandacht. Aan de andere kant, ongezond en gemanipuleerd voedsel (zoals in de supermarkt hoofdzakelijk wordt aangeboden) veroorzaakt niet alleen veel fysieke problemen, maar is vaak ook de oorzaak van mentale stoornissen zoals depressie, concentratieproblemen en nervositeit.

Vanaf 1986 had ik de leiding van een TM Management Instituut te Wassenaar en daar ontmoette ik Ed Verhoeff. Ed Verhoeff zat in het directieteam van het Zilveren Kruis, een ziektekostenverzekeraar. We besloten om samen een boekje te schrijven over Ayurveda en dat boekje heette ‘Maharishi Ayurveda/Gezond Zijn en Blijven’. Tweedehands nog wel bij Bol.com verkrijgbaar. Vanaf die tijd heeft Ayurveda altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld en heb ik haar levenswijsheid op allerlei manieren mogen uitdragen,

Echte gezondheid begint bij gezond te gaan leven en een echte omslag te maken in je dagelijkse voedselgebruik. Zoals gezegd is het gebruik van gezonde voeding de basis voor onze gezondheid. Gezond voedsel is voedsel dat organisch, vers en zuiver is en dat als medicijn dient voor een goede gezondheid. Daar zijn we in onze tijd ver, heel ver vanaf gedwaald. Hoog tijd om de bakens te verzetten en dat is wat tegenwoordig gelukkig ook steeds meer gebeurt.
In onze ayurvedische consulten en behandelingen willen we je graag op weg helpen. Er wordt gezegd dat een stralende huid, helderheid van geest, een goede energiehuishouding en een scherp verstand het gevolg zijn van gezond eten en een gezonde levensstijl. Dat wil jij toch ook?

NARADA

Aanmelden

In het Vedic Life Center te Sint-Michielsgestel kun je ook terecht voor een persoonlijk ayurvedisch consult en voor ayurvedische massage met warme olie.

Zie www.vediclifecenter.nl

Blogs