Ons lichaam behoort tot de stoffelijke wereld, onze geest behoort tot de geestelijke wereld. Beide (lichaam en geest) zijn uitdrukkingen van bewustzijn. Ons diepere wezen is bewustzijn. Beoefening van Vedische Meditatie is bedoeld om onze geest en lichaam opnieuw te verbinden met hun gemeenschappelijke bron, die zuiver bewustzijn of de bron van gedachten is.

Wat is bewustzijn? Wanneer het bewustzijn in beweging is, dan ervaren we dat als gedachten. Maar aan de basis van onze gedachten vinden we een oneindige bron van creatieve intelligentie dat er altijd is en dat de stille bron is vanwaar onze gedachten opkomen. Het doel van Vedische Meditatie is om onze onrustige geest met die oneindige bron van geluk en liefde te verbinden. Het is niet mogelijk om die verbinding te forceren of om de geest te dwingen om tot rust te komen. De techniek van Vedische Meditatie laat dat op een moeiteloze manier plaatsvinden.

Vedische Meditatie is gebaseerd op het principe van moeiteloosheid, een principe dat we overal in de natuur terugvinden wanneer we naar groei en evolutie in de natuur kijken. Daarom is het gemakkelijk te leren, prettig om te beoefenen en de grote voordelen van het beoefenen dienen zich heel snel aan. Die effecten doen zich voor op alle onderdelen van wie we zijn: geest, lichaam, emoties, gedrag en in onze sociale relaties. Hier is heel veel onderzoek naar gedaan.

Iedereen kan dus de Vedische Meditatie leren, zowel kinderen vanaf 5-6 jaar tot en met topmanagers uit het bedrijfsleven. Dat vindt tegenwoordig plaats in een online-cursus van vijf stappen. stap 1: introductie; stap 2: persoonlijke instructie; stappen 3, 4 en 5: follow up-sessies van ongeveer een uur om te kijken of de meditatie-beoefening naar wens verloopt.
Iedereen die deze blog leest verlangt ernaar in een rustige en vreedzame wereld te leven. Helaas is dat tegenwoordig niet zomaar het geval. Door dagelijks te mediteren komen we in de eerste plaats zelf tot rust en weer in balans. Wanneer meer mensen gaan mediteren, dan heeft dat logischerwijs ook een harmonieus effect op de samenleving als geheel. De oplossing voor het scheppen van een vreedzame samenleving begint dus bij onszelf. Wat een prachtig gezichtspunt en wat een mooi instrument om ons eigen te maken in een wereld van onrust en onwetendheid.

NARADA

Voor informatie en aanmelding: www.verdiclifecenter.nl narada@vediclifecenter.nl

Aanmelden

Blogs