Sinds 1989 heeft Narada Kush een aantal boeken geschreven die alle zijn gebaseerd op zijn diepgaande kennis van de Vedische wijsheid. Daarnaast heeft hij drie spannende kinderboeken geschreven over de Vedische helden Sri Rama, Arjuna en Hanuman. Zijn laatste boek ‘VEDISCH LEVEN – Over Leefstijl, Preventie & Zelfheling’ is in juni 2018 verschenen bij Uitgeverij Gopher BV te Harderwijk.

De spirituele leraar Sri Vasudeva schreef hierover in zijn Voorwoord: ‘In plaats van alleen onze aandacht te richten op het uitroeien van ziekte, is het nodig dat we aandacht geven aan preventie. Ons lichaam is uitgerust met een krachtig zelfhelend systeem. We moeten de wijsheid en methoden aanboren die aandacht geven aan dit ondersteunende systeem. Dat is in dit boek op een mooie, eenvoudige manier uitgelegd en uitgedrukt.’

En een van de vele enthousiaste lezers schreef over VEDISCH LEVEN: ‘Dit boek maakt veel bij me los, de nodige gevechten en tranen, om daarna te blijven kijken, hard te werken en de transformatie te ervaren die bij me in gang wordt gezet.’

Nieuwe publicatie: Vedisch Leven

Narada Kush heeft veel gepubliceerd over de eeuwenoude traditie van Vedische Wijsheid (zie de pagina-Publicaties). In juni 2018 is zijn nieuwe, prachtig uitgevoerde boek VEDISCH LEVEN/Over Leefstijl, Preventie en Zelfheling verschenen bij Uitgeverij Gopher BV te Harderwijk. ISBN 9789492984234, 630 pagina’s, Gebonden € 59.90. Te koop of te bestellen bij elke boekhandel.

De geestelijke leraar Sri Vasudeva zegt in zijn Voorwoord hierover: Dit boek, dat in detail ingaat op een ideale leefstijl voor gezondheid, geluk en vervulling, is een complete gids voor het leven dat iedereen in zijn of haar bibliotheek moet hebben.’

Veel mensen reageren emotioneel bij het lezen van dit boek, waaronder iemand die schrijft: ‘Het boek maakt veel bij me los, de nodige gevechten en tranen, en daarna verder blijven kijken en hard werken voor een transformatie die daardoor in werking is gezet.’

Direct online bestellen
Publicaties
VEDISCH LEVEN/Leefstijl, Preventie & Zelfheling,  met Voorwoord van Sri Vasudeva, Narada Kush, 630 pagina’s Uitgeverij Gopher BV, ISBN 9789492984234 Gebonden E 59,90

Publicaties

Dit boek verschaft oneindig veel praktische toepassingen om onszelf in de vele gebieden van het leven te transformeren naar wijsheid in denken, handelen en een verruimd bewustzijn dat aansluit bij de behoeften van deze tijd. Thema’s die in dit boek o.a. aan de orde komen zijn: conceptie, geboorte, opvoeding, huwelijk, leefstijl, gezondheid, wijs gedrag, inrichting van huis en omgeving, oorzaken van ziekte, ziektepreventie, spiritualiteit, kruidentherapie, astrologische remedies, gezond voedselgebruik, natuurlijke behandeling van ziekten en verjonging van lichaam en geest.

RAMAYANA; SA-Uitgeverij Amsterdam ISBN 978-90-76389-00-4, 2de druk, 454 pagina’s Gebonden E 32,50
Publicaties   De wijsheid van het epos Ramayana is van alle tijden en geeft heel nauwkeurig en gedetailleerd elke stap aan in het proces van innerlijke groei van de mens. Narada Kush vertelt het magische verhaal niet alleen op heel boeiende wijze maar verklaart ook het verband met haar diepere betekenis voor onze tijd. Omdat we op dit moment in de wereld getuige zijn van een aardverschuiving in ons denken en zijn, is het lezen van het Ramayana juist in deze tijd van onschatbare waarde.

Het boek ‘Ramayana/En haar diepere betekenis voor deze tijd’ van Narada Kush is uitgeroepen tot het beste spirituele boek van 2016

HINDOE-HUWELIJK. SA Uitgeverij, ISBN 978 90 76389 7, 143 pagina’s, gebonden E 24,50
Publicaties   In het Hindoe-huwelijk ziet de vrouw erop toe dat haar man groeit naar meer liefde, wijsheid en verdraagzaamheid en is de man idealiter volledig toegewijd aan zijn vrouw. Op deze wijze ontvangen beiden maximaal en is het huwelijksleven een krachtig en spiritueel instrument om samen van te genieten. Narada Kush beschrijft alle huwelijksrituelen en hun achtergrond en betekenis.
MAHARISHI AYURVEDA/Gezond zijn en blijven. Mirananda 1989, uitverkocht 152 pag. ISBN 90 6271 788 8 Dr. Ed Verhoeff en Mr. Coos Visser.
Publicaties   De gezondheidsprogramma’s van Ayurveda zijn natuurlijk en stellen ons in staat weer in harmonie te leven met onze innerlijke bron en met onze omgeving. Dit boek bevat naast een uitgebreide omschrijving van de principes en de programma’s van Ayurveda vooral veel praktische adviezen en tips over voeding en leefstijl. Voor 2008 staat het schrijven en uitbrengen van een hernieuwde en uitgebreidere versie over de Ayurveda gepland.
DOE MINDER, BEREIK MEER Mirananda 1995/2002, 2de druk uitverkocht 102 pag. ISBN 90 6271 858 2 Dr. Ed Verhoeff en Mr. Coos Visser
Publicaties   Zodra we inzien dat het leven is als een rivier die van nature in de juiste richting stroomt, dan verandert onze kijk op de wereld. De natuur heeft een onvoorstelbaar zelfordenend vermogen.Het gaat erom die kracht en wijsheid in ons leven en werken te benutten.
Dit boekje bevat praktische technieken en adviezen voor een leven in harmonie met de natuur als basis voor succesvol handelen.
HET ZELF ALS LEIDER Mirananda 1998, uitverkocht 272 pag. ISBN 90 6271 872 8 Dr. Ed Verhoeff en Mr. Coos Visser
Publicaties   Het Zelf als leider is het verhaal van een zorginstelling waar het vanwege een dreigende fusie aanvankelijk allemaal niet zo goed ging. Door medewerkers van deze organisatie vertrouwd te maken met de principes van het Vedisch denken en hen te leren mediteren, vond er een opmerkelijke omslag plaats in de organisatie.Dit boek verschaft een schat aan wijsheid, die tegelijk de sleutel biedt tot een leven van persoonlijke voldoening en spirituele groei.
HINDOEISME/Terug naar de Bron Saraswati Art 1999/2006, 4de druk 220 pag. ISBN 90 7638 902 0 Mr. Coos Visser Illustraties: R. Krishna.
Publicaties   In dit boek wordt op heldere wijze uiteengezet dat het Hindoeïsme zowel een levensbeschouwing als een wijze van leven is, waarin alle natuurelementen, zowel geestelijk als stoffelijk, hun toebedeelde plaats innemen.De grondslagen van het Hindoeïsme vinden hun oorsprong in de Veda’s, de oudste optekeningen van de menselijke beschaving. Dit boek bewijst dat in onze tijd van toenemend spiritueel wereldbewustzijn de Vedische wijsheid opnieuw als een perfecte gids voor de mensheid onthuld wordt.
JAN UIT-BALANS Uitgeverij Tattwa, 2004 160 pag. ISBN 90 7640 711 8 J. Mystiek; Illustraties: Ilène Themen
Publicaties   In dit boek geeft Kush aan dat onze huidige benadering van groei en vooruitgang nergens toe kan leiden. Niet zonder enige humor beschrijft hij de dubieuze praktijken van Jan Politiek, Jan Bank, Jan Zorg, Jan Multi en Jan Assurans.Omdat zo’n beetje alles misgaat in onze planetaire doorzonwoning, reikt hij programma’s (o.a. voor het file-probleem) en therapieën (o.a. een nieuw samenwerkingsbeleid met derde wereldlanden) aan die kunnen bijdragen tot een beter bestaan. Kortom, verplichte literatuur voor Jan en alleman.
DE VEDA’S/Voor Iedereen Saraswati Art Publishers, 2006, 6de druk, 506 pag. ISBN 90 7638 907 1 € 24,50 Narada Kush
Publicaties   De immense diepgang van de Vedische wijsheid is fascinerend voor elke zoeker naar waarheid en toont de werkelijke rijkdom van de spirituele erfenis van de mensheid. Deel 1 gaat over de filosofische beschouwingen die aan de Veda’s en aan de Vedische literatuur ten grondslag liggen en Deel 2 geeft een aantal praktische implicaties hoe de Veda’s in het dagelijkse leven toe te passen. De kern hiervan is dat we als mensheid geacht worden meer zelfbewust vanuit onze bron (het Atman) te denken en te handelen. Dit boek De Veda’s Voor Iedereen is niet alleen in de Nederlandse taal, maar ook in het Hongaars en Russisch verschenen.
Vedische Astrologie en Tijdsplanning/Analyse en Praktische Toepassing; Narada Kush, 3de druk, 495 pagina’s, Saraswati Art Publishers, september 2008 ISBN 978-90-76389-09-7, E 29,50
vedic-astrology  

Voor de liefhebber is de Vedische astrologie het allerbeste op dit gebied. De Vedische astrologie is tegelijk Levensagenda, Wegwijzer en Spirituele Gids. Dit boek is niet alleen een basis- en werkboek is, maar tegelijk ook een handleiding voor het leven. Deel I geeft op heel systematische wijze een complete en diepgaande beschrijving van het analyseren en interpreteren van een Vedische geboortekaart. Daarnaast wordt in Deel II stapje voor stapje uitgelegd hoe we de Vedische Maankalender (Panchanga) kunnen gebruiken bij het plannen van dagen of tijdstippen die het meest gunstig door de planetaire invloeden worden ondersteund. Narada Kush verzorgt een online Opleiding Consultant Vedische Astrologie en heeft studenten over de hele wereld die hieraan deelnemen. 

 

Verandering in de lucht? 2012 en verder…… 12 auteurs, incl. Kush Visser, 400 pagina’s, Tattwa Uitgeverij, 11 november 2011 ISBN 978.90.76407.005; prijs E 25,95
Publicaties   Het magische jaar 2012: overal in de wereld merken we hoe oude structuren omvallen en nieuwe initiatieven zich aandienen. Is de mens toe aan een nieuwe stap in haar proces van bewustzijn? Zo ja, wat houdt dat in? En hoe kunnen we zelf bijdragen aan een tijd van transformatie en groei? Zie hier enkele aspecten die in dit boeiende boek worden behandeld.

Boeken voor de jeugd

Al sinds mensenheugenis wordt de verhaalvorm gebruikt om de diepere betekenis van leven en bestaan voor een groter publiek toegankelijk te maken. In zijn kinderboeken transformeert Narada de Vedische wijsheid naar de jeugd van deze tijd (8-12 jaar). Op spannende wijze brengt hij de helden uit de oud-Indiase cultuur tot leven. Maar gebleken is dat deze boeken ook voor ouderen beslist het lezen (of het voorlezen) waard zijn.
RAMA, DE WIJZE PRINS Saraswati Art Publishers, 2001 96 pag. ISBN 90 7638 903 9 Lav-Kush; Illustraties: Ramdew Krishna
Publicaties   Op zekere dag wordt Rama met zijn jongere broer Lakshmana en vrouw Sita naar het woud verbannen. Op het eiland Lanka woont de wrede demonenkoning Ravana. Ravana ontvoert Sita en houdt haar op een geheime plek in zijn paleis gevangen. Vanaf dat moment gaan Rama en zijn broer rusteloos maar vastberaden op zoek naar Sita en krijgen daarbij de steun van de apenhoofdman Hanuman en het apen- en berenvolk.
ARJUNA, DE DAPPERE STRIJDER Saraswati Art Publishers, 2003 102 pag. ISBN 90 7638 904 7 Lav-Kush; Illustraties: Ramdew Krishna
Publicaties   Arjuna, een van de Pandava broers en de beste boogschutter van zijn tijd, heeft een speciale band met Krishna. Hij vraagt zijn vriend en raadgever Krishna om raad wanneer een hevige oorlog uitbreekt. Krishna legt uit dat vechten soms nodig is om de kwade krachten in het leven te vernietigen. Dan vervult Arjuna zijn plicht als een dappere strijder, zonder aan zege of nederlaag te denken….. een spannend boek voor de jeugd van vandaag!
HANUMAN, DE TROUWE DIENAAR Saraswati Art Publishers, 2006; Lav-Kush; 108 pag. € 14,50; ISBN 90 7638
Publicaties   Toen Hanuman nog een kind was bleek hij over enorme krachten en het vermogen om te vliegen te beschikken. Later wordt Hanuman de trouwe dienaar van Sri Rama en krijgt hij opdracht Rama’s ontvoerde vrouw Sita terug te vinden. Na een reeks van spannende avonturen vindt Hanuman haar terug op het eiland Lanka, waar de wrede demonenkoning Ravana haar gevangen houdt. Sri Rama komt dan met zijn apenleger naar Lanka om Ravana te verslaan en Sita te bevrijden, vanzelfsprekend geholpen door de dappere Hanuman.Dit is een spannend verhaal met veel prachtige kleurentekeningen voor kinderen vanaf 8 jaar.