Narada Kush heeft in de afgelopen jaren boeken geschreven die alle gebaseerd zijn op de diepgaande kennis van de Vedische wijsheid van het leven. Narada’s laatste boek ‘De Ontdekking van het Spirituele Universum’ is in 2023 verschenen bij Uitgeverij Obelisk te Breda (www.obelisk.nl). Dit boek is gebaseerd op de Vedische wijsheid, zoals ze uiteengezet is in Sri Bhagavad-gita en het Shrimad Bhagavatam. Narada beschrijft in dit boek welke weg we moeten begaan om uit onze geestelijke slaap te ontwaken en vanuit een levensbevorderlijk en harmonieus menselijk bestaan terug te kunnen keren naar de spirituele wereld.

Daarnaast heeft hij drie spannende kinderboeken geschreven over de Vedische helden Sri Rama, Arjuna en Hanuman.

Zijn boek ‘VEDISCH LEVEN – Over Leefstijl, Preventie & Zelfheling’ is in juni 2018 verschenen bij Uitgeverij Gopher BV te Harderwijk (www.gopher.nl).

Sri Vasudeva over Vedisch Leven:

De spirituele leraar Sri Vasudeva schreef hierover in zijn Voorwoord: ‘In plaats van alleen onze aandacht te richten op het uitroeien van ziekte, is het nodig dat we aandacht geven aan preventie. Ons lichaam is uitgerust met een krachtig zelfhelend systeem. We moeten de wijsheid en methoden aanboren die aandacht geven aan dit ondersteunende systeem. Dat is in dit boek op een mooie, eenvoudige manier uitgelegd en uitgedrukt.’ www.blue-star.org

Positieve reacties

En een van de vele enthousiaste lezers schreef over VEDISCH LEVEN: ‘Dit boek maakt veel bij me los en brengt de nodige gevechten en tranen, om daarna te blijven kijken, hard te werken en de transformatie te ervaren die bij me in gang wordt gezet.’

Nieuwe publicatie: Vedisch Leven

Narada Kush heeft veel gepubliceerd over de eeuwenoude traditie van Vedische Wijsheid (zie de pagina-Publicaties). In juni 2018 is zijn nieuwe, prachtig uitgevoerde boek VEDISCH LEVEN/Over Leefstijl, Preventie en Zelfheling verschenen bij Uitgeverij Gopher BV te Harderwijk. ISBN 9789492984234, 630 pagina’s, Gebonden € 59.90. Te koop of te bestellen bij elke boekhandel en bol.com (www.bol.com.nl).

De geestelijke leraar Sri Vasudeva zegt in zijn Voorwoord hierover: Dit boek, dat in detail ingaat op een ideale leefstijl voor gezondheid, geluk en vervulling, is een complete gids voor het leven dat iedereen daarom in zijn of haar bibliotheek moet hebben.’

Veel mensen reageren emotioneel bij het lezen van dit boek, waaronder iemand die schrijft: ‘Het boek maakt veel bij me los en brengt de nodige gevechten en tranen, en daarna verder blijven kijken en hard werken voor een transformatie die daardoor in werking is gezet.’

Direct online bestellen
Publicaties
VEDISCH LEVEN/Leefstijl, Preventie & Zelfheling,  met Voorwoord van Sri Vasudeva, Narada Kush, 630 pagina’s Uitgeverij Gopher BV, ISBN 9789492984234 Gebonden E 59,90

Publicaties

Dit boek verschaft oneindig veel praktische toepassingen om onszelf in de vele gebieden van het leven te transformeren naar wijsheid in denken, handelen en een verruimd bewustzijn. Thema’s die in dit boek o.a. aan de orde komen zijn: conceptie en geboorte, opvoeding, huwelijk, leefstijl en gezondheid, oorzaken van ziekte en ziektepreventie.  Daarnaast wordt ingegaan op wijs gedrag, inrichting van huis en omgeving, spiritualiteit, kruidentherapie, astrologische remedies, gezond voedselgebruik, natuurlijke behandeling van ziekten en nog veel meer.

 

 

 

Boek - De Ontdekking Van Het Spirituele UniversumDE ONTDEKKING VAN HET SPIRITUELE UNIVERSUM,  Narada Kush, 335 pagina’s, Uitgeverij Obelisk, Breda, ISBN 978-94-646-106-28 Hardcover E 35,50 Paperback E 29,50.

Een menselijke ziel die zich hoofdzakelijk hecht aan het materiele bestaan tast volledig in het duister omtrent zijn van oorsprong geestelijke afkomst. Hij probeert gelukkig te worden door het najagen van allerlei materiele verlangens. Die weg is echter heilloos. Onwetendheid bindt de ziel aan het aardse bestaan, niet begrijpend dat hij alleen innerlijke, geestelijke voldoening kan vinden.

Het is alleen de menselijke ziel die bij machte is om, na talloze keren op aarde te zijn geincarneerd, het contact en de relatie met de Opperbestuurder van het universum te vernieuwen om zo een gelukkig en zinvol leven te leiden.

 

RAMAYANA; SA-Uitgeverij Amsterdam ISBN 978-90-76389-00-4, 2de druk, 454 pagina’s Gebonden E 32,50
Publicaties De wijsheid van het epos Ramayana is van alle tijden en geeft heel nauwkeurig en gedetailleerd elke stap aan in het proces van innerlijke groei van de mens. Narada Kush vertelt het magische verhaal niet alleen op heel boeiende wijze maar verklaart ook het verband met haar diepere betekenis voor onze tijd. Omdat we op dit moment in de wereld getuige zijn van een aardverschuiving in ons denken en zijn, is het lezen van het epos Ramayana juist in deze tijd van onschatbare waarde.

Het boek ‘Ramayana/En haar diepere betekenis voor deze tijd’ van Narada Kush is uitgeroepen tot het beste spirituele boek van 2016

HINDOE-HUWELIJK. SA Uitgeverij, ISBN 978 90 76389 7, 143 pagina’s, gebonden E 24,50
Publicaties In het Hindoe-huwelijk ziet de vrouw erop toe dat haar man groeit naar meer liefde, wijsheid en verdraagzaamheid en is de man idealiter volledig toegewijd aan zijn vrouw. Op deze wijze ontvangen beiden daarom maximaal en is het huwelijksleven een krachtig en spiritueel instrument om samen van te genieten. Narada Kush beschrijft de diepere waarde van het Vedische huwelijk en alle huwelijksrituelen en hun achtergrond en betekenis.
MAHARISHI AYURVEDA/Gezond zijn en blijven. Mirananda 1989, uitverkocht 152 pag. ISBN 90 6271 788 8 Dr. Ed Verhoeff en Mr. Coos Visser.
Publicaties De gezondheidsprogramma’s van Ayurveda zijn natuurlijk en stellen ons in staat weer in harmonie te leven met onze innerlijke bron en met onze omgeving. Dit boek bevat naast een uitgebreide omschrijving van de principes en de programma’s van Ayurveda vooral veel praktische adviezen en tips over voeding, preventie en leefstijl. Omdat dit boek al langere tijd uitverkocht is, heeft Narada Kush alle relevante Ayurvedische kennis meegenomen in zijn nieuwste publicatie Vedisch Leven.
DOE MINDER, BEREIK MEER Mirananda 1995/2002, 2de druk uitverkocht 102 pag. ISBN 90 6271 858 2 Dr. Ed Verhoeff en Mr. Coos Visser
Publicaties Zodra we inzien dat het leven is als een rivier die van nature in de juiste richting stroomt, dan verandert onze kijk op de wereld. De natuur heeft een onvoorstelbaar, zelfordenend vermogen. Daarom gaat het erom die kracht en wijsheid in ons leven en werken te benutten.
Dit boekje bevat praktische technieken en adviezen voor een leven in harmonie met de natuur als basis voor succesvol handelen.
HET ZELF ALS LEIDER Mirananda 1998, uitverkocht 272 pag. ISBN 90 6271 872 8 Dr. Ed Verhoeff en Mr. Coos Visser
Publicaties Het Zelf als leider is het verhaal van een zorginstelling waar het vanwege een dreigende fusie aanvankelijk allemaal niet zo goed ging. Door medewerkers van deze organisatie vertrouwd te maken met de principes van het Vedisch denken en hen te leren mediteren, vond er een opmerkelijke omslag plaats in de organisatie. Dit boek verschaft een schat aan wijsheid, met name gericht aan leidinggevenden en biedt aldus de sleutel tot een leven van persoonlijke voldoening en spirituele groei.
HINDOEISME/Terug naar de Bron Saraswati Art 1999/2006, 4de druk 220 pag. ISBN 90 7638 902 0 Mr. Coos Visser Illustraties: R. Krishna.
Publicaties In dit boek wordt op heldere wijze uiteengezet dat het Hindoeïsme zowel een levensbeschouwing als een wijze van leven is. In deze moeder van alle religies nemen alle natuurelementen, zowel geestelijk als stoffelijk, hun toebedeelde plaats in.De grondslagen van het Hindoeïsme vinden hun oorsprong in de Veda’s, de oudste optekeningen van de menselijke beschaving. Dit boek bewijst dat in onze tijd van toenemend spiritueel wereldbewustzijn de Vedische wijsheid opnieuw als een perfecte gids voor de mensheid wordt onthuld. Een aanrader dus voor een ieder die op zoek is naar de diepere oorsprong van het Hindoeïsme.
JAN UIT-BALANS Uitgeverij Tattwa, 2004 160 pag. ISBN 90 7640 711 8 J. Mystiek; Illustraties: Ilène Themen
Publicaties In dit boek geeft Narada Kush aan dat onze huidige benadering van groei en vooruitgang nergens toe kan leiden. Niet zonder enige humor beschrijft hij de dubieuze praktijken van Jan Politiek, Jan Bank, Jan Zorg, Jan Multi en Jan Assurans. Omdat zo’n beetje alles misgaat in onze planetaire doorzonwoning, reikt hij programma’s (o.a. voor het file-probleem) en therapieën (o.a. een nieuw samenwerkingsbeleid met derde wereldlanden) aan die kunnen bijdragen tot een beter bestaan. Verplichte literatuur dus voor Jan en alleman.
DE VEDA’S Voor Iedereen, Saraswati Art Publishers, 2006, 6de druk, 506 pag. ISBN 90 7638 907 1 € 24,50 Narada Kush;

Herziene versie, 7de druk, 415 pag.  2021 € 29,50

Publicaties De immense diepgang van de Vedische wijsheid is fascinerend voor elke zoeker naar waarheid en toont de werkelijke rijkdom van de spirituele erfenis van de mensheid. Deel 1 van de Veda’s voor Iedereen gaat over de filosofische beschouwingen die aan de Veda’s en aan de Vedische literatuur ten grondslag liggen. Deel 2 geeft een aantal praktische implicaties hoe de wijsheid van de Veda’s in het dagelijkse leven toe te passen. De kern hiervan is dat we als mensheid geacht worden meer zelfbewust vanuit onze bron (het Atman) te denken en te handelen. De Veda’s Voor Iedereen is behalve in de Nederlandse taal, ook in het Hongaars en Russisch verschenen. In 2021 is het in de Engelse taal uitgegeven in India (www.embassybooks.com).
Vedische Astrologie en Tijdsplanning/Analyse en Praktische Toepassing; Narada Kush, 3de druk, 495 pagina’s, Saraswati Art Publishers, september 2008 ISBN 978-90-76389-09-7, E 29,50
vedic-astrology Voor de liefhebber is de Vedische astrologie het allerbeste op dit gebied. De Vedische astrologie is tegelijk Levensagenda, Wegwijzer en Spirituele Gids. Dit boek is niet alleen een basis- en werkboek is, maar tegelijk ook een handleiding voor het leven. Deel I geeft op heel systematische wijze een complete en diepgaande beschrijving van het analyseren en interpreteren van een Vedische geboortekaart. Daarnaast wordt in Deel II uitgelegd hoe we de Vedische Maankalender (Panchanga) kunnen gebruiken bij het plannen van gunstige dagen dagen of tijdstippen. Narada Kush verzorgt een online Opleiding Consultant Vedische Astrologie en heeft studenten over de hele wereld die hieraan deelnemen. De inhoud van dit boek speelt daarbij een belangrijke rol.

 

Verandering in de lucht? 2012 en verder…… 12 auteurs, incl. Kush Visser, 400 pagina’s, Tattwa Uitgeverij, 11 november 2011 ISBN 978.90.76407.005; prijs E 25,95
Publicaties Het magische jaar 2012: overal in de wereld merken we hoe oude structuren omvallen en nieuwe initiatieven zich aandienen. Is de mens toe aan een nieuwe stap in haar proces van bewustzijn? Zo ja, wat houdt dat in? En hoe kunnen we zelf bijdragen aan een tijd van transformatie en groei? Zie hier enkele aspecten die in dit boeiende boek worden behandeld. Narada Kush schreef een van de artikelen in dit boek.

Boeken voor de jeugd

Al sinds mensenheugenis wordt de verhaalvorm gebruikt om de diepere betekenis van leven en bestaan voor een groter publiek toegankelijk te maken. In zijn kinderboeken transformeert Narada de Vedische wijsheid naar de jeugd van deze tijd (8-15 jaar). Op spannende wijze brengt hij de helden uit de oud-Indiase cultuur tot leven. In de praktijk is gebleken dat deze boeken ook voor ouderen beslist het lezen (of het voorlezen) waard zijn.
RAMA, DE WIJZE PRINS Saraswati Art Publishers, 2001 96 pag. ISBN 90 7638 903 9 Lav-Kush; Illustraties: Ramdew Krishna
Publicaties Op zekere dag wordt Prins Rama met zijn jongere broer Lakshmana en vrouw Sita naar het woud verbannen. Op het eiland Lanka woont de wrede demonenkoning Ravana. Ravana ontvoert Sita en houdt haar op een geheime plek in zijn paleis gevangen. Vanaf dat moment gaan Rama en zijn broer rusteloos maar vastberaden op zoek naar Sita en krijgen daarbij de steun van de apenhoofdman Hanuman en het apen- en berenvolk. Nadat de demonenkoning door Rama is gedood, keert Rama met zijn dierbaren terug naar Ayodha, waar hij tot koning wordt gekroond en het land op een ideale manier bestuurt.
ARJUNA, DE DAPPERE STRIJDER Saraswati Art Publishers, 2003 102 pag. ISBN 90 7638 904 7 Lav-Kush; Illustraties: Ramdew Krishna
Publicaties Arjuna, een van de Pandava broers en de beste boogschutter van zijn tijd, heeft een speciale band met Heer Krishna. Heer Krishna is de oorspronkelijke schepper en bestuurder van de wereld. Arjuna vraagt zijn vriend  en leraar Krishna om raad wanneer een hevige oorlog uitbreekt. Heer Krishna legt uit dat vechten soms nodig is om de kwade krachten in het leven te vernietigen. Dan vervult Arjuna zijn plicht als een dappere strijder, daarbij zonder aan zege of nederlaag te denken….. een spannend en leerzaam boek voor de jeugd van vandaag!
HANUMAN, DE TROUWE DIENAAR Saraswati Art Publishers, 2006; Lav-Kush; 108 pag. € 14,50; ISBN 90 7638
Publicaties Toen Hanuman nog een kind was bleek hij over enorme krachten en het vermogen om te vliegen te beschikken. Later wordt Hanuman de trouwe dienaar van Sri Rama en krijgt hij opdracht Rama’s ontvoerde vrouw Sita terug te vinden. Na een reeks van spannende avonturen vindt Hanuman haar terug op het eiland Lanka, waar de demonenkoning Ravana haar gevangen houdt. Sri Rama komt dan met zijn apenleger naar Lanka om Ravana te verslaan en Sita te bevrijden. Hij wordt daarbij geholpen door de dappere en toegewijde Hanuman.Dit is een spannend verhaal met veel prachtige kleurentekeningen voor de jeugd van 8- 15 jaar.