De principes van de holistische gezondheidszorg van Ayurveda zijn universeel en iedereen, die om een gezond en gelukkig leven geeft, kan gebruik maken van haar vele praktische toepassingen. Ayurveda beschouwt de mens als een spirituele ziel en daarom beoogt ze om de harmonie tussen alle delen – lichaam, geest en innerlijke bron – weer in balans te brengen. De ayurvedische methoden om gezondheid en geluk te herstellen zijn volkomen natuurlijk en bijna onuitputtelijk.
Het grote verschil tussen Ayurveda en de moderne geneeskunde is dat de Ayurvedische benadering gezondheid als een natuurlijk gevolg beschouwt van een gezonde en spirituele levensstijl. Daar horen als vanzelfsprekend ook preventieve middelen bij zoals een reinigingskuur op z’n tijd en dat allemaal met een hoger doel voor ogen. Dat hogere doel is om een balans te scheppen tussen enerzijds lichaam, geest en onze omgeving en anderzijds ons meer bewust te zijn van onze diepere oorsprong als mens.

Ayurveda is gebaseerd op en maakt gebruik van de intelligentie van het lichaam. Ons lichaam bestaat uit de vijf basiselementen ruimte (ether), lucht, vuur, water en aarde. In Ayurveda zijn deze vijf elementen samengevoegd tot drie energetische kwaliteiten of doshas, namelijk vata (ruimte, lucht), pitta (vuur) en kapha (water, aarde). Wanneer de doshas met elkaar in balans zijn, dan spreken we van een goede gezondheid. Ieder mens heeft z’n eigen, unieke dosha-verhouding. Elke ervaren ayurvedische arts kan, door middel van de pols-diagnose, de patiënt vrijwel onmiddellijk vertellen welke dosha(s) uit balans zijn en hoe het evenwicht door middel van natuurlijke middelen kan worden hersteld.

Het uiteindelijke doel van Ayurveda is om de harmonie tussen alle aspecten van het leven te herstellen en om het hoogste niveau van menselijk functioneren te ontwikkelen. Om dit te ontwikkelen en er ten volle van te genieten, is het aanbieden van de holistische benadering van Ayurveda aan alle mensen een eerste vereiste. In de trainingen, workshops en consultaties van Narada Kush worden alle ayurvedische benaderingen en behandelingen doorlopen om een perfecte balans van de dosha’s te herstellen en te behouden. Zijn online-ayurvedische consulten (1,5 uur) zijn gericht op leefstijl, preventie, juiste voeding en zelfheling.

Aanmelden

Blogs