De Indiase astrologen uit de oude Vedische beschaving waren hun tijd ver vooruit. Ze hadden een diepgaand inzicht in de wiskundige samenstelling van het universum en de voortdurende transformaties van sterren en planeten. Zij waren in staat daaruit effecten af te leiden voor ieder wezen, dat onderhevig is aan de cyclus van leven en dood. De planeten in de horoscoop zijn uitdrukkingen van creatieve intelligentie.

Het voordeel van de Vedische (uit het oude India afkomstige) astrologie is dat ze in al haar zuiverheid bewaard is gebleven. Ze doet dienst als levensagenda, wegwijzer en spirituele gids en is uniek in haar soort. Ze weet alle relevante onderdelen (tekens, planeten, huizen) oneindig met elkaar te verbinden en dat met de grootst mogelijke precisie. De Vedische Astrologie of Jyotish (letterlijk: innerlijk licht) wordt het oog van de Veda genoemd. Haar doel is om het licht van Atman of zuiver bewustzijn in het hart van ieder mens te laten schijnen. Praktisch gezien ondersteunt ze de vervulling van de vier doelen van het menselijke bestaan: dharma (je toebedeelde plicht), artha (comfort), kama (vervulling van verlangens, genietingen) en moksha (geestelijke bevrijding).

Als men geen idee heeft waar Amerika ligt, is het moeilijk er naar toe te varen. Wanneer men in het bezit is van een atlas, die heel nauwkeurig de lengte- en breedtegraden aangeeft, wordt het opeens een stuk gemakkelijker. Een wijs iemand laat zich door de kosmische invloeden leiden, stelt zich er op in en maakt er effectief gebruik van.

De Vedische astrologie verschaft de middelen om ongewenste gebeurtenissen te verhelpen, om te buigen of te voorkomen.

Consult aanvragen

Blogs