Wat is een gedachte? Een gedachte komt op uit het niets, ontwikkelt zich tot iets concreets en verdwijnt heel snel weer terug in het niets. Een gedachte is dus een impuls van energie en intelligentie die zich een heel korte tijd manifesteert en dan weer in het niets verdwijnt alsof ze nooit echt bestaan heeft. Gedachten zijn als golven die uit de oceaan opkomen en daarin weer verdwijnen. Wat is en wat blijft is de oceaan.

Omdat we geen gebruik maken van het volledige potentieel van ons geestelijk vermogen, beperken we onze werkelijke, spirituele oorsprong en mogelijkheden. Alleen op een dieper niveau van ons eigen bewustzijn kunnen we het leven ervaren zoals het zich aan ons voordoet. Kennis is gestructureerd in bewustzijn, zeggen de wijzen. Onze kennis van de wereld is afhankelijk van de kwaliteit van ons bewustzijn en niet zozeer van onze verstandelijke vermogens. Er bestaan heel domme professoren en hele wijze tuinlieden. Het hele reservoir van bewustzijn blijft altijd tot onze beschikking, maar het is overschaduwd geraakt door conditioneringen, stress en verstandelijke vertekening van de werkelijkheid.

Ons toekomstperspectief is om te groeien in bewustzijn, in feite is dat ons enige aardse doel. Thuiskomen bij wie we werkelijk zijn. De kennis die we verwerven door ontwikkeling van ons bewustzijn is geen boekenkennis, maar is het proces van de directe ervaring van onze innerlijke bron van zuiver bewustzijn. De innerlijke groei die we op deze manier opdoen en de inzichten die zich in ons vormen kunnen we verifiëren aan de hand van de Vedische geschriften, die de oeroude optekeningen zijn van dat proces.

De methode van Vedische Meditatie stamt ook uit de Vedische traditie van wijsheid. Ze is gemakkelijk te leren en prettig om te beoefenen en haar effecten doen zich op alle levensgebieden voor.
Interesse in de ontdekkingstocht van wie jij in werkelijkheid bent?

Stuur een berichtje naar narada@vediclifecenter.nl of meld je meteen aan.

Aanmelden

Blogs