Leven vanuit Balans

Wanneer we onze geestelijke activiteit (onze gedachten) tot rust laten komen, komen we in contact met een oneindig, stil veld van zuiver bewustzijn in onszelf, een ervaring van thuiskomen bij onszelf, de ervaring van onze ware essentie. We kunnen onze geest niet dwingen om tot rust te komen, maar hebben een eenvoudige meditatie-techniek nodig om dit als vanzelf te laten gebeuren.

Het Zijnsniveau is een onbegrensde bron van liefde, intelligentie en creativiteit in onszelf. Jezelf die verbinding gunnen is het grootste geschenk dat je aan jezelf en je omgeving kunt geven. In de bijzondere tijd waarin wij nu leven komen miljoenen mensen op aarde in contact met hun innerlijke bron en dragen op die manier maximaal bij aan een beter leven op aarde. Dagelijkse meditatie beoefening is de aanbevolen weg om onze geestelijke en lichamelijke gezondheid optimaal in balans te brengen.

Uitwerking op het dagelijkse leven

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dagelijkse meditatiebeoefening positieve effecten heeft op alle gebieden van het leven. Uit sommige onderzoeken blijkt dat er na een paar weken al duidelijk meetbare effecten zijn in de vorm van normalisatie van o.a. bloeddruk, meer geestelijke rust, betere slaap en vermindering van angsten.  Andere onderzoeken laten zien dat het immuunsysteem beter gaat functioneren, bij studenten de studieresultaten verbeteren en dat spierspanningen verminderen. Ook de hersenfuncties kunnen tijdens en na de meditatie worden gemeten en vertonen een veel grotere coherentie. Over het algemeen blijken mensen die mediteren gezonder en gelukkiger te zijn dan de niet-mediterende controlegroep. Maar de diepere uitwerking van dagelijkse meditatie betreft de spirituele ontwikkeling in de groei naar een hoger bewustzijn. Dit noemen we spiritueel ontwaken, een toestand waarin de geest onbelemmerd kan functioneren, vrij van enige vorm van beperking of persoonlijk lijden.

Iedereen kan deze meditatie gemakkelijk in vijf online-sessies van ongeveer een uur leren en na de persoonlijke instructie (stap 2) kun je de meditatie thuis al zelfstandig beoefenen. Stap 1: Introductie; Stap 2: Persoonlijke Instructie; Stappen 3, 4 en 5: Follow-up sessies van ongeveer een uur om te kijken of alles naar wens verloopt.

Het cursusbedrag is € 300 pp; echtpaar € 500; studenten € 150.

Aanmelden

Blogs